Selv om jeg kjører elbil så må bilen inn på verksted av og til for service. Fra verkstedet til jobben min er det ca.15 minutters kjøring hver vei. Denne turen fikk jeg med bensinversjonen av Hyundai Kona med 1.0 liters motor. Mine første inntrykk er som følger :

Generelt om Kona

Hyundai Kona er en Crossover for de som ikke vil/kan kjøpe en SUV men ønsker litt mer bakkeklaring enn i en vanlig personbil. Hyundai selv kaller det en «kompakt-SUV». Det stemmer bra fordi bilen man får er en SUV i miniformat som egentlig sett gir mindre plass inni enn i en vanlig personbil. Det er som en forhøyet småbil. Hyundai Kona er ikke forskjellig på dette punktet.

Bilen jeg prøvde hadde en tresylindret, 1-liters motor med 120 hestekrefter. Det er en motor som får deg fra A til B med familien men som ikke inviterer til hissig kjøring med mye akselerasjon. Men om du kjøper en kompakt-SUV så er vel ikke fart og lek det første du tenker på når det kommer til bil. Konaen hadde LED-lys, skinnseter og skinnratt. Komfortmessig var det varme i både ratt og seter og aircondition i setene for varme dager. Det må sies at vi ikke er bortskjemt med varme dager i nord. Ellers var bilen utstyrt med det man kan forvente av en moderne bil i dag.

Interiør

Interiøret i bilen var behagelig med store knapper. Bildene og teksten på knappene var lette å se slik at man slapp å bruke mye tid på å finne ut hva de ulike knappene gjorde. Dessverre så var noen av knappene rundt girspaken av en slik kvalitet at man fikk følelsen av 90-tallets versjoner av Hyundai-biler.

Midtkonsollet var oversiktlig og fint

Interiøret i min Ioniq har skinndetaljer i dashbordet og jeg var litt skuffet over at det ikke var å finne i Kona. Det har litt å si på inntrykket når man setter seg inn i bilen. Det kuleste interiøret var at man kun heve å senke et Heads-Up Display (HUD) i bilen. Der kunne man få vist navigasjon og farten. Dessverre så var det litt forvirrende for min del å kjøre med HUD så jeg senket den inn i dashbordet. Jeg antar at det er snakk om en tilvenningssak å bruke HUD.Kjørekomfort

Veien fra verkstedet til jobb er langt fra av de beste vi har i fylket så jeg fikk kjenne hvordan den var å kjøre på ujevn vei. Det å sette seg inn i bilen var meget bra. Setet sto så høyt at min 178cm korte kropp skled rett inn i setet. Setet var bredt og godt og jeg fikk full støtte overalt med min vanlige sittestilling. Det var enkelt å betjene fjernstyringene på rattet uten for mye bevegelse på hendene. De øvrige knappene var så store at de var lette å treffe uten å måtte snu hodet mer enn nødvendig.

Utsikten fra førersetet

På humpete vei var bilen myk og komfortabel. Den lå stødig på veien og føltes mykere ut enn min Ioniq. I svingene merket jeg at den godt at den var mykere enn Ioniqen men det var på ingen måte ubehagelig å kjøre gjennom krappe svinger i normal hastighet.

Plass

Bilen føles større ut enn den er. Jeg hadde god plass i førersetet samtidig som datteren min på 10 hadde god benplass bak meg. Hvorvidt det er plass til barnesete vet jeg ikke, men bagasjerommet er ikke noe å skrive hjem om dersom man skal ha platt til en barnevogn og/eller et hundebur.

Konklusjon

Det er ikke så mye å konkludere med og jeg kunne skrevet mye om bilen. Den beste anbefalingen jeg kan gi er å prøvekjøre denne. Det er på ingen måte en bil bygget for fart eller storfamilier. For mitt bruk der hensikten med en bil er å kjøre til og fra jobb men litt småkjøring så er den perfekt. Ungene mine er store så det er ikke snakk om å ha barneseter i bilen eller å ta med barnevogn. Jeg har heller ikke hund så jeg trenger ikke tenke på det når jeg skal kjøpe bil.

Kona er absolutt en bil jeg likte så det er en stor sannsynlighet at jeg kommer til å bestille EL-versjonen av denne når jeg bytter bil – med mindre det kommer en bil jeg liker enda bedre.

Kommentarer