Gruppebilde i et lite rom

“Team Bardufoss” er showtroppen til Bardufoss Gym- og Turnforening. I sommer deltar de på det 16. World Gymnaestrada i Dornbirn i Østerrike. Troppen skal representere Norge og i den forbindelse var det ønskelig med et gruppebilde før avreise.

Rommet det skulle tas bilde i var lite og var absolutt ikke egnet for gruppebilder. Jeg hadde tatt individuelle bilder i rommet tidligere der jeg hadde blokkert alt lys med innstillingene og kun benyttet blits til å belyse turnerne. Mer om dette i et senere innlegg.

Heldigvis var veggene i rommet lyse slik at jeg kunne reflektere lys. Det var ikke hvite vegger men jeg satset på at det var mulig å korrigere fargespillet i Lightroom og Photoshop senere. Jeg hadde med meg an Godox AD200 og 2 stk Yongnou YN560 IV for å lyse opp gruppen. De to YN-blitsene ble plassert bak gruppen rettet mot veggen med effekt nok til å gjøre veggen nesten helt hvit. (Se bilde nedenfor) Godox-blitsen sto like ved siden av meg med retning bakover for å “sprette” lyset fra veggen som var halvannen meter bak meg. Denne veggen var lyseblå. (Fortsetter under bildet)

Etterarbeid og innstillinger

I etterarbeidet måtte jeg korrigere fargene noe i Lightroom og justerte kontrast og fargemetning i bildet. Så ble bildet overført til Photoshop for å fjerne detaljer i veggen bak gruppen. I tillegg var det enklere å fjerne fargeforskjellene i bakgrunnen i Photoshop. 

Til slutt ble det lagt på en logo oppe i høyre hjørne og “Voila!” – så var bildet klart. 

På innstillingene kunne jeg ha skrudd ned ISO og lukkerhastighet slik at jeg kunne tatt bildet med ISO500 på 1/60sek. Det er en risiko for å få med små bevegelser når man tar et gruppebilde på 1/60sek. Derfor valgte jeg å beholde 1/250sek. Blenderåpningen på f8 ville jeg ha for å være sikker på at alle var i fokus. ISO ble såpass høy fordi YN-blitsene ikke er så veldig sterke og for å unngå å kjøre de på maksimal effekt så skrudde jeg heller opp ISO. Det er umulig å se at bildet er tatt på ISO2000 så jeg er fornøyd. Bardufoss Gym og Turn var også fornøyd. 

Utstyr

  • Nikon D4s
  • Pocket Wizard Plus III som triggere
  • 2stk YN-560 IV
  • 1stk Godox AD200 med Frenell-hode
  • Sigma 24-105mm f4