Etter å ha vært ute av sportsfoto annet enn på lokalnivå de siste 3 årene så er det nå på tide å børste støvet av gamle kunster og ta bedre sportsbilder. Først må jeg oppgradere litt utstyr. Nikon D4 er første stopp.

Er ikke Olympus OM-D EM-1 et bra kamera?

Olympus har gode kamera og utrolig gode objektiv – men til sportsfotografering der man må ha en viss type bilder så blir det for mye sjansespill. Olympus OM-D E-M1 har rask autofokus og tar gode bilder. Men når det er raske bevegelser og mye som skjer så må man stole på flaksen i litt for stor grad for å få «det» bildet.

Trackeren i følgefokusen er såpass dårlig at jeg ikke har brukt den. Den slipper alt for lett uansett hvilke innstillinger jeg bruker. Cluster-fokus er også litt tilfeldig ettersom den ikke alltid er like nøyaktig med hva den skal fokusere på. Selv med ansiktsgjenkjenning så klarer den ikke å fokusere på f.eks en fotballspiller med ball. Det hele ender opp med at jeg får en del gode bilder, men av og til så er det mer flaks enn dyktighet at bildene blir såpass bra.

150mm, f2.8, 1/3200sek, ISO400

Erstatteren

Jeg blir å beholde min E-M1 men har valgt å investere i et Nikon D4. For å spare penger så velger jeg å kjøpe brukte kamera. Jeg har ikke inntekt nok til å forsvare et kamerakjøp til over 50.000,- kr. D4 kostet ca. 52.000,- kr da det ble lansert i 2012og er fortsatt et habilt kamera. 10 bilder per sekund og et fullformats bildebrikke på 16 megapixler skal holde godt til sportsfotografering. Bildekvaliteten på høy ISO skal også være utrolig bra.

Hvorfor Nikon?

Valget sto mellom et Nikon D4 og et Canon 1Dx. Valget var så enkelt at jeg valgte Nikon fordi prisen var 4000,- kr lavere enn 1Dx. Jeg har alltid brukt Canon tidligere og har vært meget fornøyd med 1D-serien tidligere. Men ett sted må man begynne så hvorfor ikke begynne med Nikon D4? Nikon produserer på ingen måte dårlige kamera og jeg tror at valget mellom Nikon og Canon i aller høyeste grad er snakk om personlige preferanser. Litt på samme måte som at noen velger BMW og noen velger Audi når de kjøper bil.Hva med objektiv?

Et godt sportskamera må pares sammen med et godt objektiv. I mitt tilfelle så må jeg også tenke på pengeboka. Jeg har kjøpt et Sigma 120-300mm f2.8 DG OS HSM. Jeg har tidligere eid dette objektivet og fått gode resultater sammen med et Canon 1D mark IV. Dersom det gir like gode resultater på et Nikon D4 så kommer jeg til å bli meget fornøyd. I tillegg så jakter jeg på et gammelt Nikkor 400mm f2.8 men tipper at det kommer til å koste litt mer enn hva jeg har betalt for kameraet og Sigmaen.

Jeg gleder meg til sportssesongen sommeren 2018!

Kommentarer

Et svar til “Nytt kamera – Nikon”

Kommentarfeltet er stengt.